top of page
Wat is FNGV?


Staat u op het punt een huis te bouwen of te kopen en heeft u al navraag gedaan naar een hypotheeklening? Dan weet u inmiddels dat de financiële instellingen op Aruba slechts tot maximaal 80% van de marktwaarde financieren van het (te bouwen) woonhuis. Beschikt u zelf niet over de overige middelen, dan zult u noodgedwongen het verkrijgen van uw droomhuis moeten uitstellen. FNGV biedt hulp en geeft u de mogelijkheid tot het lenen van het totale hypotheekbedrag bij een financiële instelling van uw keuze.

Garantie Afsluiten

U kunt een FNGV-garantie ontvangen wanneer u een hypotheek afsluit met een van de financiële instellingen op Aruba. Deze garantie geldt zowel voor een hypotheek voor het kopen van een bestaande woning of het bouwen van een eigen woning.

 

Uw hypotheek consulent rekent voor u uit hoeveel u precies kunt lenen met een FNGV garantie. De consulent vertelt u ook meer over de voorwaarden die van toepassing zijn bij het afsluiten van een FNGV garantie.

 

U kunt ook zelf de Garantie Calculator gebruiken. Deze calculator geeft u een indicatie van het bedrag dat u op basis van uw financiële situatie maximaal met een FNGV garantie kunt lenen.

 

.

Voor wie is FNGV geschikt?

FNGV is uitsluitend bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar een steuntje in de rug bij de bouw of aankoop van een eerste huis. 

Woont en werkt u op Aruba, bent u in het bezit van de Nederlandse nationaliteit of profiteer u al meerdere jaren van een werk/verblijfsvergunning en heeft u nog niet eerder een huis gekocht of gebouwd op Aruba?

Dan is FNGV hier voor u!

 

Om in aanmerking te komen voor een FNGV hypotheek garantie, dient u rekening te houden met een aantal voorwaarden:

 • U heeft een vaste baan en inkomen

 • U bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit of

 • U beschikt over een geldig verblijf – en/of werkvergunning.

 • De hypotheeklening mag het bedrag van Afl. 450.000 niet overschrijden.

STARTEN MET FNGV

Hoe werkt het?

 

De FNGV staat garant voor iedereen die in aanmerking komt om hun eerste huis te bouwen of te kopen. Nadat u een financiële instelling heeft gevonden, vult u samen met de hypotheekconsulent het aanvraagformulier in. De bank of instelling meldt u vervolgens aan bij ons met behulp van uw ondertekende aanvraagformulier. Na registratie wordt uw aanvraag gescreend en krijgt u via uw consulent een officieel document met de beslissing omtrent uw garantie aanvraag

Kosten

Aan de garantie van FNGV zijn kosten verbonden. Deze kosten bestaan voor de geldnemer uit het volgende:

– Een eenmalige garantie provisie van 1,75% van de hoofdsom

– Administratiekosten over de looptijd van de garantie periode

Vereisten

De hypotheekconsulent bij een financiële instelling naar keuze kan u bijstaan bij het invullen van een aanvraagformulier. Om de aanvraag goed te kunnen behandelen dient u de volgende documenten mee te nemen naar het gesprek:

 • Geldige legitimatiebewijs, inschrijving burgerlijke stand en/of

 • Geldige verblijfs- en werkvergunning;

 • Werkgeversverklaring;

 • Laatste 2 loonbrieven;

 • Taxatierapport;

 • Bouwovereenkomst of koopovereenkomst;

 • Meetbrief en koopovereenkomst grond.
   

Gebruik onze checklist om er zeker van te zijn dat u aan alle eisen voldoet. Voor verdere informatie of u in aanmerking komt voor een garantie, kunt u onze algemene voorwaarden hier raadplegen.

Screening

Na het indienen van het aanvraagformulier wordt de aanvrager gescreend. Bij deze screening wordt er gekeken of er op het moment van de aanvraag openstaande schulden zijn bij een of meerdere kredietinstellingen. Ook wordt gecontroleerd of de aanvrager al in het bezit is van een woning, aangezien FNGV uitdrukkelijk alleen een garantie verstrekt voor een “eerste woning”.

 

U vindt hier onze screening form.

Wilt u meer gedetailleerde informatie? 

Wij staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op!

bottom of page